Programare.org - Programare Romaneasca: C/C++, PHP, Java, .NET, VB, Delphi, etc.
La mujer es nada programator
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare

Crează un subiect nou   Acest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Programare.org -> Discutii generale (cafenea non-tehnica)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Tudor.b
Luminatu'

Data înscrierii: 08/Oct/2005
Locație: /root

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 11:02 am    Titlul subiectului: La mujer es nada programator Răspunde cu citat (quote)

Ce parere aveti de tipele din IT?
andreik
Expert

Data înscrierii: 15/Sep/2005
Locație: Braila

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 11:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Esti cumva impotriva lor ? De ce? Cumva misogin?

"Tiplelor" nu va descurajati. Asa e el ...
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
sonyafterdark
Expert

Data înscrierii: 22/Feb/2006
Locație: București

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 12:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Care tipe? aaa, Lara Croft vrei sa zici.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Tudor.b
Luminatu'

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 12:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aK2005> esti feminist? Sau stilist, ceva?

Ma refeream in general, cam ce sanse are o persoana de sex feminin de a se afirma in IT? Atat in Romania, cat si in toata lumea.
sonyafterdark
Expert

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 12:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Profele de info din liceu se pun? De fapt nu prea cred ca le pune nimeni cel putzin p-alea care le-am avut eu in liceu. Nici pe bani. Dar exemplul asta mi-a venit shi mie-n minte. Probabil ca sunt femei in IT, dar mai ales la sectzii de contabilitate, in management, etc. Shi, misogin fiind, nu prea cred ca din cauza ca vreunor prejudecatzi universal raspandite e starea asta de fapt. Pur shi simplu chestie de aptitudini. Cum nu sunt nici foarte multe femei mecanic.

Sus
ITist
Guru

Data înscrierii: 20/Apr/2005
Locație: Toronto

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 3:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Intrebarea nu-i rea si m-am gindit deseori si eu la asta. Eu inca nu am vazut o programatoare sau IT-ista la care sa zic "da' dom'le, jos palaria, intr-adevar stie". Si asta nu pt. ca nu ar exista ci pt. ca pur si simplu nu am intilnit eu. Imi aduc aminte de facultate cind jumatate erau fete, si precis multe au treaba cu IT-ul acum. Insa, din punct de vedere mental, fetele cred ca sint diferite de baieti. Asta include felul cum se gindeste, preocuparile si multe altele. Invers de exemplu, unui barbat ii e foarte greu cu multe activitati, in special cele care presupun rabdare sau multa atentie, sau poate parte estetica sau altele. Nimic nu-i imposibil, si asa cum exista femei mecanic exista si barbati bucatari, sau multe alte combinatii. Si nu-i vorba de misoginism aici ci de inteles de ce se intimpla asa (daca e ceva de inteles Smile ).

Si mai e ceva - in Europa femeia e privita altfel decit in America de Nord. In AdN femeile sint mult mai interesate sa fie privite de la egal la egal cu barbatii si ca urmare le vezi mai barbatoase. La emisiunile de la TV le vezi reparind case sau in alte meserii de barbati, mai mult decit in alte parti, am impresia.

E destul sa te uiti la statistici pt. pozitii ma inalte in IT sau sa vezi nume de autori de carti de exemplu. In mare proportie sint barbati, desi asta nu inseamna ca o femeie nu poate, ci doar ca asta e realitatea.

E cred si alta chestie: treaba asta cu egalitatea femeilor cu barbatii, sau femeia sa munceasca e relativ noua (abia de citiva zeci de ani). Pina atunci femeile stateau acasa (majoritatea), lucru ce inca se intimpla in multe societati. Asa ca inca e prea devreme sa tragem concluzii, mai trebuie sa treaca inca niste ani buni pina cind aceste lucruri sa se schimbe si sa vedem femeile mai des in orice pozitii. Imi aduc aminte de un film american (North Country) in acre prima femeie miner in US a fost angajata abia in 1978. Apropo, credeti ca in RO exista femeie miner ? (nu contabila la mina) Inca exista diferente inter salariile femeilor si barbatilor, inca exista multe prejudecati peste tot in lume, iar IT-ul e doar o particica din toata aceasta imagine.

Sau spus pe scurt: bineinteles ca exista femei in IT, dintre care unele sint exeptionale (am vazut destule in web design, testing, de ex.). Insa (exista si insa), sint mult mai rare cazurile deosebite, fara sa inteleg cauza.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Blog
andreik
Expert

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 3:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tudor.b> Nu ma intelege gresit! A fost doar o intepatura, in mare parte scrisa pt ca am citit postul tau de la intrebarea pusa de topliceanualina . In mare parte sunt de acord cu ITist, dar nu cred ca asta e un site in care sa stam sa filozofam pe tema : de ce ponderea femeilor in programare este mai mica decat cea a barbatilor.

lots of later edits.
Am uitat cum se scrie in romana.

Ultima modificare efectuată de către andreik la Mie Apr 19, 2006 3:44 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Tudor.b
Luminatu'

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 3:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ITist> cam asa e. Si eu cunosc fete care se descurca exemplar, dar de multe ori, le lipseste acel ceva. Acea daruire, ca sa zic asa, pe care numai un geek adevarat o poate avea. De aceea, la un interviu, fata este depunctata din start. Nu zic ca-i bine, nu zic ca-i rau, doar ca e Razz

aK2005> haaa?
andreik
Expert

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 3:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tudor.b> Doamne esti unic!!!!!!!!!!!! Cum reusesti ?
ITist
Guru

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 3:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tudor.b a scris:
ITist> cam asa e. Si eu cunosc fete care se descurca exemplar, dar de multe ori, le lipseste acel ceva. Acea daruire, ca sa zic asa, pe care numai un geek adevarat o poate avea. De aceea, la un interviu, fata este depunctata din start. Nu zic ca-i bine, nu zic ca-i rau, doar ca e Razz

Le lipseste tot atit de mult cit barbatilor in alte meserii "femeiesti". Eu zic ca prea multa egalitate strica pt. ca face femeia prea barbatoasa si barbatul il face efeminat. Insa la salariu e alta treaba, ca votez cu egalitatea.

Uite alte chestii: in AdN (Canada, de exemplu) exista intrebari ilegale pt. interviuri, cele referitoare la viata privata: esti casatorit? ai copii? ce religie ai? etc. Angajatorii nu au voie sa intrebe de aceste lucruri desi intreaba poate voalat: ce planuri de viitor ai? etc. In Romania e cu totul altfel: cind te casatoresti? cind stai acasa 2 ani sa cresti copii? Smile In felul acesta sigur ca femeile pierd, pt. ca angajatorul deja trebuie sa-si faca planuri de back-up pt. 2 ani. Plus, ca mult mai multa lume in RO nu e obisnuit sa aiba sefa o femeie.
Sus
lugojan
Coder

Data înscrierii: 06/Oct/2005
Locație: Deva, Romania

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 3:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Si eu cunosc fete care se descurca exemplar, dar de multe ori, le lipseste acel ceva. Acea daruire, ca sa zic asa, pe care numai un geek adevarat o poate avea.

iti spala, iti gateste, iti creste copiii, cu daruire, in timp ce tu esti geek adevarat.

nu este un atac la persoana, nu va cunosc, poate nici nu sunteti insurati, dar este o parte din adevarul acestei lumi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ITist
Guru

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 3:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

lugojan a scris:

iti spala, iti gateste, iti creste copiii, cu daruire, in timp ce tu esti geek adevarat.

Nu are legatura, dupa parerea mea. Exista geeks care maninca de la mcdonalds sau fast food Smile E destul sa citesti biografiile citorva miliardari in $ care au inceput de la zero, fara sa fie casatoriti sau cineva sa-i spele si sa-i gateasca. Mincarea se gaseste de cumparat, iar masinile de spalat automate s-au inventat de mult. Trebuie doar vointa, inteligenta si nu mai stiu ce ca sa fii geek, nu pat caldult si mincare gatita in frigider.
Sus
ITist
Guru

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 6:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si un bonus: Google in need of the feminine touch - http://www.smh.com.au/news/tec.....35129.html

"... Google Australia can't find any female engineers who want to work for it"

Dupa cum vedeti si altii isi pun problemele astea care nu au raspuns simplu.
Sus
sonyafterdark
Expert

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 7:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu au raspuns simplu SHI delicat. Raspunsul cre' ca s-a postat deja.

Sus
10(zece)
Avansat

Data înscrierii: 12/Mai/2005
Locație: in fata monitorului

MesajTrimis: Mie Apr 19, 2006 7:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Femei care sa lucreze ca programatori sunt destul de greu de gasit. In general chiar daca se angajeaza ca programator tot la munca de "relatii cu clienti" ajung. Firma la care lucrez a angajat (cam in aceeasi perioada cu mine) o programatoare. In timp atributiile ei principale au trecut de la scris cod la relatii cu clienti si testat cod scris de noi.
Cand o sa vad o femeie care sa lucreze ca programator in aceeasi firma cu mine si sa aiba si 'scanteia' necesara o sa imi reconsider pozitia dar pana atunci consider ca oricat de bine ar fii invatat un limbaj sau tehnici de programare nu se preteaza pentru un astfel de post. Si mai e inca un motiv pentru care nu se preteaza: Inca nu am intalnit o femeie care sa stea 14-18 ore in fata unui monitor ca sa termine un cod sau sa rezolve un bug...
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Blog Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Acest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Programare.org -> Discutii generale (cafenea non-tehnica) Ora este GMT + 2 ore 
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare 
Pagina 1 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Pagini.info = Legaturi cu lumea - director web romanesc cu situri, webloguri & forumuri